ChatGPT’nin yeni modelleri, oluşturulan metne filigran ekliyor

OpenAI’nin ChatGPT’si Metinlere Filigran Ekliyor!

Yapay zeka lideri OpenAI’nin popüler sohbet robotu ChatGPT’nin yeni sürümleri, ürettikleri metinlere benzersiz bir filigran eklediği ortaya çıktı.

Rumi Technologies araştırma ekibi, bu filigranların özellikle ChatGPT’nin makale gibi daha uzun metinler oluşturduğu zaman ortaya çıktığını keşfetti.

Bu filigran işlemi, Dar Kesintisiz Boşluk (NNBSP) gibi özel Unicode karakterleri içeren fakat normal boşluklardan ayırt edilebilen karakterler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu karakterler, üretilen metnin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu gösteren gizli bir işaret bırakıyor.

GİZLİ KARAKTERLERİ NASIL BULUNUR

Araştırmacılar, GPT-4o gibi eski ChatGPT modellerinde bu tür filigranların bulunmadığını belirtiyorlar.

Kullanıcılar, bu gizli karakterleri çeşitli çevrimiçi araçlar veya Sublime Text gibi gelişmiş metin düzenleyiciler kullanarak tespit edebilirler.

Bu özel karakterlerin metin içinde belirli bir düzen izlediği ve rastgele dağılmadığı gözlemlendi.

Bu durum, filigran işleminin OpenAI geliştiricileri tarafından bilinçli olarak gerçekleştirildiğini düşündürüyor.

Bu gelişme, OpenAI’nin yapay zeka tarafından üretilen görsellere filigran eklemeyi test etmeye başlamasından hemen sonra geldi.

FİLİGRANIN AMACI NEDİR

Metinlere eklenen filigranın ana amacı, içeriğin yapay zeka tarafından mı yoksa insan tarafından mı üretildiğini belirlemeye yardımcı olmaktır.

Ancak, bu yöntemin bazı kısıtlamaları vardır; kullanıcılar var olan filigranları öğrendikten sonra bunları kolayca kaldırabilirler.

Bir bul ve değiştir işlemiyle, metindeki özel Unicode karakterleri standart karakterlerle değiştirmek mümkündür.

Bu durum, özellikle ChatGPT’nin 31 Mayıs’a kadar öğrenciler için ücretsiz olduğu ve final projeleri ile ödevlerin yoğunlaştığı bu dönemde önem kazanmaktadır.

Related Posts

YouTube’da bir devir kapanıyor!

Dünyanın en popüler video platformu YouTube, masaüstü sürümünde köklü bir değişikliğe giderek kullanıcı deneyimini baştan tasarlıyor. Uzun süredir alıştığımız video oynatıcı arayüzü tarihe karışıyor. İşte yeni dönemin detayları…

Vulcain’in yeni saati spor severleri mest etmeye hazırlanıyor

Vulcain’in Skindiver koleksiyonuna eklediği GMT komplikasyonu, dalış saatlerinin işlevselliğini seyahat kolaylığıyla buluşturuyor. 38.3 mm çapındaki kasası ve 200 metre su geçirmezlik özelliğiyle model, dalış için güvenilir bir tercih sunuyor. Mat …

Arabanızı artık mikrodalgalar koruyor: Yöntemi duyan mutfağa koşuyor!

Fare hırsızlığı olarak bilinen yeni nesil otomobil hırsızlığı yöntemi, sürücüleri şaşırtıcı ama etkili bir çözüm arayışına itti. Artık birçok sürücü, araç anahtarlarını mikrodalga fırınlarında saklayarak hırsızlara karşı koruma sağlıyor.

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

Spotify’a yakında HiFi desteği geliyor! Fazladan internet harcayacak

Spotify için birkaç yıl önce tanıtılan HiFi yani kayıpsız ses kalitesine yönelik yeni gelişmeler var. Uzun bir süredir beklenen HiFi altyapısının yakında Spotify için sunulması bekleniyor.