ATM’lerde para çekme limitleri değişti: İşte banka banka yeni limitler

Türkiye’de Nakit Talebi Arttı: ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklikler

Türkiye’de enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesine rağmen yeni banknot taleplerini reddeden ekonomi yönetimi, nakit kullanımının artan bir sorun haline gelmesine yol açıyor. Alışverişlerin çoğu kredi ve banka kartlarıyla yapılsa da, Kurban Bayramı öncesinde nakit paraya olan talebin artması bankacılık sektörünü harekete geçirdi.

Bankalar ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklik Yapıyor

Türkiye’nin önde gelen bankalarından Türkiye İş Bankası, kartlı para çekme limitini 10 bin TL’den 20 bin TL’ye yükseltti. Banka, tüm müşterilerine kartlı veya kartsız işlemler için 20.000 TL’ye kadar ücretsiz para çekme imkanı sunduğunu duyurdu.

DenizBank ise günlük ücretsiz para çekme limitini 10 bin TL’ye yükseltirken, diğer özel bankalar da benzer adımlar atmaya hazırlanıyor. Ancak, belirlenen limitler bazen kullanıcıların nakit ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalabiliyor. Bu durumda, yüksek komisyon oranlarıyla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.

ATM Para Çekme Limitleri Karşılaştırmalı Olarak Şöyle:

  • Yapı Kredi: 10 bin TL
  • Akbank: 10 bin TL
  • Denizbank: 10 bin TL
  • Türkiye İş Bankası: 20 bin TL
  • Vakıfbank: 20 bin TL
  • Ziraat Bankası: 10 bin TL
  • Halkbank: 10 bin TL
  • Garanti BBVA: 10 bin TL
  • ING Bank: 10 bin TL
  • Fibabanka: 15 bin TL
  • Enpara: 10 bin TL

Related Posts

Petrolün düşüşü Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek?

ABD Başkanı Trump’ın yeni gümrük tarifeleri, küresel ticaret savaşlarının derinleşeceği endişeleriyle petrol fiyatlarını sert bir şekilde düşürdü. Bu durum, enerji ithalatçısı Türkiye gibi ülkeler için enerji maliyetlerinde azalma sağlasa da, doların zayıflaması ve küresel ekonomik yavaşlama gibi faktörler, büyüme beklentilerini olumsuz etkileyebilir.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Beymen’in kurucusu duayen iş insanı Osman Boyner vefat etti

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın kurucularından Türk Tekstil ve moda dünyasının duayen ismi Osman Boyner, 99 yaşında hayatını kaybetti.

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir