112 Acil Sağlık Çalışanlarının Çalışma Şartları Araştırması Sonuçlandı

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartlarına İlişkin Araştırma Sonuçları Yayımlandı

Sağlık-Sen tarafından gerçekleştirilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Çalışma Şartları Saha Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırmaya toplam bin 364 çalışan katıldı ve komuta kontrol merkezlerinde çalışanların yüzde 53,1’i gelen aramaların yüzde 25’inden fazlasının asılsız veya acil olmayan aramalar olduğunu belirtti. Bu veri, her 4 çağrıdan 1’inin asılsız veya acil olmadığını gösteriyor.

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 75,1’i Komuta Kontrol Merkezlerinde yeterli istihdamın sağlanması gerektiğini vurgulayarak iş yüküne karşı önlemler alınmasını talep etti. Sağlık-Sen’in önerileri arasında, 112 ekiplerinin gerçek hastalara daha hızlı ulaşabilmesi için vaka elemesi yapılması gerektiği ve objektif kriterlerle puanlama sisteminin uygulanması önerildi.

112 Çalışanlarının Önerileri Neler?

  • Halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve sağlık okuryazarlığının artırılması,
  • Vaka bildirimi yapılırken detaylı bilgi verilmesi ve soğukkanlılıkla ele alınması,
  • Ambulanslara yol vermeyenlerin daha sıkı denetlenmesi,
  • Trafikte ambulansların karşılaştığı sorunların çözümü için farkındalık çalışmalarının yapılması,
  • İstasyonların ve komuta merkezlerinin iş yükünün azaltılması için önlemler alınması,
  • Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve temizlik standartlarının artırılması,
  • Teşvik ek ödemelerinin ve nöbet ücretlerinin artırılması.

Araştırmadan elde edilen bulgular, 112 Acil Sağlık Hizmetleri alanında yapılması gereken iyileştirmeler konusunda önemli bir yol haritası sunuyor. Çalışanların yaşadığı sorunlara dair çözüm önerilerine dikkate alınarak, 112 hizmetlerinde verimliliğin artırılması ve çalışanların haklarına daha fazla saygı gösterilmesi gerekiyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Kruvaziyerlerde salgın alarmı

Her yıl milyonlarca insan, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla kruvaziyer gemilerine biniyor. Ancak bazı gemilerde hijyen açısından endişe verici sırlar saklı olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2025 yılının Ocak-Mayıs …

Cildinizi beş adımda yaza hazırlayın

Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Müge Acar, yaz aylarında artan güneş maruziyetinin cilt üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uygulanması gereken beş temel adımı anlattı. Cildin ihtiyaçlarının mevsimlere göre değişkenlik gösterdiğini söyleyen Acar, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının etkisiyle kuruluk, hassasiyet, leke oluşumu ve erken yaşlanma gibi sorunların daha sık görüldüğünü belirtti.

Ferdi Zeyrek ECMO Cihazı Olsa Yaşar Mıydı?

Ferdi Zeyrek ECMO cihazı olsaydı yaşar mıydı sorusunu gündeme getiren Gazeteci Yazar Yılmaz Özdil’in açıklamaları gündem oldu.

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artıyor

Çin’de Kovid-19 vakaları mevsimsel olarak artarken yeni dalganın bu ay içinde zirve noktasına ulaşacağı ve hazirandan itibaren düşüşe geçeceği öngörülüyor.